Gençler bayramlarını robotlarını yarıştırarak kutladı

Gençler bayramlarını robotlarını yarıştırarak kutladı

Bursa'da üçüncüsü düzenlenen ulusal robot yarışması Robolution’24, göz alıcı ve renkli bir atmosfere sahne oldu. Gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı robotlarını yarıştırarak coşkuyla kutladılar.

Bursa'da düzenlenen Robolution'24 yarışması, Türkiye'nin dört bir yanından ilk okuldan liseye kadar geniş bir katılımı barındırdı. İki gün boyunca süren yarışmalar, oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. İlk gün, mini sumo ve temel çizgi yarışmalarına ev sahipliği yaparken, ikinci gün ise arazi yarışları ve serbest kategori yarışmaları gerçekleştirildi.

aw207218-09.jpg

Teknoloji Editörü Furkan Karaca, etkinlik kapsamında VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Karaca, teknolojinin artık son derece küçük cihazlara kadar indirgendiğini vurgulayarak, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü'nün insan uzuvları gibi işlev görebileceğini ifade etti. Sunumunda, VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile yapılan işlemler hakkında bilgi veren Karaca, canlı bir şekilde uygulamaları izleyenlere aktardı.

aw207218-03.jpg

Salonu dolduran izleyiciler arasında, yarışmaya katılan gençleri desteklemek için gelen aileler ve arkadaşlar bulunuyordu. İlk elemeleri başarıyla geçen gençler, heyecanlarını dile getirirken, yaptıkları robotları ileride daha da geliştirerek yeni projelere imza atmayı planladıklarını belirttiler. Ayrıca, böyle bir etkinliğin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenmesinin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını vurguladılar.