Google'ın eski CEO'su gelecekteki yapay zekayı anlattı!

Google'ın eski CEO'su gelecekteki yapay zekayı anlattı!

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, yapay zekânın gelecekteki rolü hakkında önemli bir açıklama yaptı. Schmidt'e göre, yapay zekâ merkezleri gelecekte ordular tarafından korunabilir hale gelecek.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kurucu ortaklarından ve eski CEO'su Eric Schmidt, katıldığı bir programda yapay zekâ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Schmidt'in sözleri, yapay zekânın giderek artan önemine işaret ediyor.

Bugünün yapay zekâ teknolojileri bile oldukça etkileyici bir noktaya gelmiş durumda. Artık herkes, kendi kişisel yapay zekâ asistanlarını oluşturabilecek yetenekte.

21b5871ce223772364eb1ff694dcc7fbd86841bf.jpeg

Ancak Schmidt'e göre, bu görülenler sadece buz dağının görünen kısmı. Çünkü ABD ve Çin gibi ülkeler, yapay zekâyı savunmak için büyük fedakarlıklara hazırlanıyorlar. Ancak bu önlemlerin ne zaman hayata geçeceği henüz net değil.

Schmidt'in ifadesine göre, yapay zekâ gelecekte özel süper bilgisayarların silahı haline gelecek. Çin ve ABD gibi ülkeler, yeni nesil teknolojiler için nükleer enerji tesisleri bile inşa edebilirler.

Schmidt'e göre, yapay zekâ geliştiren süper bilgisayarlar gelecekte ordular tarafından korunacaklar.

google-logo-googleplex-headquarters-mountain-view-california.webp