Gülmek için geldiler unutmamak için ayrıldılar

Gülmek için geldiler unutmamak için ayrıldılar

Elazığ'da, bir grup öğrenci tiyatrosu, sahneledikleri komedi oyunuyla kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Oyun, Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan gibi kadınların anısına yapıldı ve seyircilerden büyük alkış aldı.

Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği ile Güler Misin Ağlar Mısın Tiyatro Topluluğu işbirliğinde gerçekleştirilen tiyatro gösterisi, Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve tiyatro topluluğu başkanı Mehmet Akif Kıraç'ın liderliğinde sahnelendi. Oyun, Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde 4 perde üzerinden sergilendi. Kadına yönelik şiddete vurgu yapan ve duygusal anlar içeren oyun, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Oyunda, Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan gibi cinayete kurban giden kadınların isimleri de anıldı.

Tiyatro topluluğu başkanı Mehmet Akif Kıraç, oyun sonrasında yaptığı açıklamada, "Sahnelediğimiz eserlerde gerçek hayatta karşılaşılan sorunlara değinmek istiyoruz. Kadına şiddet, toplum olarak üzerinde durmamız gereken önemli bir konu. Oyunumuzda yaşanan duygusal anlar, izleyicilerin bu konuya olan duyarlılığını gösterdi." şeklinde konuştu. Kıraç ayrıca, 30 Haziran'da daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefledikleri bir tiyatro etkinliği düzenleyeceklerini de belirtti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği kurucu başkanı Gülnar Karagöl ise yaptığı açıklamada, "Bugün Güler Misin Ağlar Mısın ekibiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projede, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bilet gelirlerini öğrencilere burs olarak sağlıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele, sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinde karşılaşılan bir sorundur." dedi.

Oyunculardan Kevser Kişi ise, "Kadına yönelik şiddetin artması endişe verici bir durum. Bugün sesimizi duyurmak adına bu oyunu sahneledik. Umarım toplumda farkındalık oluşturabiliriz." şeklinde konuştu.