Iğdır'daki tuz mağaralarında bayram yoğunluğu

Iğdır'daki tuz mağaralarında bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı tatili süresince Iğdır'daki tuz mağaralarını 3 gün içinde 6 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Iğdır'ın ünlü tuz mağaraları, bayram tatili boyunca yoğun ilgi görüyor. Doğal güzellikleri ve tuz oluşumlarıyla tanınan bu mağaralar, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi.

Tuzluca ilçesinde bulunan mağaraları bayram boyunca ziyaret edenler, eşsiz manzaralar eşliğinde tuzun büyüleyici dünyasını keşfetme imkanı buluyor. Fotoğraf tutkunları ve doğa severler, mağaraların içerisindeki eşsiz tuz oluşumlarını ve görselleri fotoğraflamak için sıraya girdiler. Tuzluca'daki tuz mağaraları, bölgenin doğal zenginliklerinden biri olarak her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu doğal oluşumlar, Iğdır'ın turizm potansiyelini de öne çıkarıyor. Ziyaretçiler, tuz mağaralarında yapılan düzenlemelerin yanı sıra bölgedeki diğer turistik etkinliklerle unutulmaz bir bayram tatili geçirme fırsatı buluyor.

Mağaraları ziyaret eden vatandaşlar, bayram tatilinde tuzun ve doğanın büyüleyici dünyasını keşfetmek isteyen herkesi Iğdır'ın bu benzersiz güzelliklerini görmeye davet ediyor. Erzurum'dan gelen Cihan Çelik, mağarayı arkadaşlarından duyduğunu belirterek, "Erzurum'dan geliyorum. Burası hakkında arkadaşlarımdan duymuştum. İlk kez geldim ve gerçekten gezmeye değer, harika bir yer. Herkese tavsiye ediyorum. Mağaranın içi hem doğal hem de serin. Astım ve bronşit gibi hastalıklara da iyi geliyor. Burasını tüm çevreme, şehrime ve arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Çok güzel bir yer" dedi.

Mağaranın tuzlu suyunu vücuduna süren Çetin Yılmaz ise, "Buraları duyup geldik. Buralar çok güzel bir yer. Tuzlu suyu vücudumuza sürdük çünkü bu su gerçekten şifalı" ifadelerini kullandı.

98.jpg