İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir?

İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da gerçekleştireceği uzay seferine ilişkin araştırmalar hız kazanıyor. Birçok vatandaş, Atasever'in yaşını ve memleketini merak ediyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, bilim misyonu kapsamında 7 bilimsel deneye imza atacak. Peki, Tuva Cihangir Atasever kimdir? İşte hakkında bilgiler...

aa-20240606-34792339-34792336-turki-xr8d-001.webp

NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Türkiye'nin astronotu Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı uçuşu, hava şartlarının uygun olması durumunda 8 Haziran 2024 tarihinde, ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Virgin Galactic'e ait Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.

turkiyenin-ikinci-astronotu-tuva-cihangir-atasever-8-haziranda-uzaya-gidecek-2.webp

Yaklaşık 1,5 saatlik bir süre planlanan bu uçuşta astronotumuzu taşıyacak olan "VSS Unity" yörünge altı aracı, öncelikle bir taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 14 kilometrelik bir yüksekliğe ulaşacak. Ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek 85 km ile 90 km arasında bir irtifaya yükselecek.

fhgk-8d0ikcext0nwk-soa.webp

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra, Kaliforniya Üniversitesi Irvine'de elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Mezuniyetinin ardından, ROKETSAN'da 5 yıl boyunca aviyonik sistem mühendisi olarak görev yaptı. Bu süre zarfında, uzay ve havacılık teknolojileri alanında önemli deneyimler edindi ve kariyerindeki başarılarıyla dikkat çekti.

İlgili Haberler