İmamoğlu davasında flaş karar!

İmamoğlu davasında flaş karar!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da miting sırasında düzenlenen taşlı saldırıya ilişkin davada flaş karar açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla 7 Mayıs 2023'te Erzurum'da düzenlenen halk buluşmasında yaşanan olaylara ilişkin yargılanan 28 sanık, kasten yaralama suçundan 5 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İmamoğlu'na taşlı saldırı davası | Tüm sanıklar hakkında ceza istendi, duruşma 17 Temmuz'a ertelendi - Medyascope

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısının geçen celse sunduğu esas hakkındaki mütalaada, sanıkların iddianamede belirtilen suçlardan cezalandırılması talep edildi. Avukatlar ise bu mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde olay çıktı: Alanda toplananlara taşlı saldırı yapıldı | Euronews

İmamoğlu'nun avukatlarından Mustafa Aşık, olayın kamera kayıtlarıyla belgelenmiş olduğunu belirterek, faillerin tespit edilmediği iddiasına katılmadıklarını ifade etti. Aşık, olayın bir merkezden yönlendirme sonucu gerçekleştiğini öne sürerek, sanıkların organize bir şekilde hareket ettiğini savundu ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti.

Erzurum'da İmamoğlu'nun mitinginde taşlı saldırı: Miting sonrası neler yaşandı, tepkiler ne oldu? - BBC News Türkçe

Katılan avukatı Serkan Güner ise, olayın sadece bir yaralama vakası olarak ele alınmaması gerektiğini, demokrasiyi hedef alan bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Güner, sanıkların iletişim kayıtlarının incelenmesi ve örgüt bağlantılarının araştırılması gerektiğini vurguladı.Son savunmaların ardından mahkeme, 28 sanığı, TCK 86/2 maddesi uyarınca kasten yaralama suçundan 5 ay 26 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, olaylarda kullanılan malzemeleri silah olarak kabul ederek, bazı sanıkların cezalarında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını (HAGB) uyguladı ve cezaları erteledi. Ancak, bazı sanıklar için verilen cezalar ertelenmedi.