İngiltere'nin fişini kim çekti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

İngiltere'nin fişini kim çekti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İspanya, İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

İNGİLTERE'NİN FİŞİNİ KİM ÇEKTİ?

İspanya ve İngiltere Euro 2024 finali için Berlin'de kozlarını paylaştı...

Herkesin uyukladığı ilk yarının son anlarında İngilizler Cole Palmer'la İspanya üzerine giderken kaleci Unai Simon Başarılıydı..

Takımın orta sahadaki beyni Rodri Hernandez'e kemendi atarak Martin Zubimendi'yi kenara alan İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente ikinci yarıda golü buldu..

Sağ taraftan Lamine Yamal'ın pasında sol çaprazdan topa vuran Nico Williams, Kyle Walker ve kaleci Jordan Pickford'ın müdahalelerine rağmen İspanya'yı 1-0 öne geçirirken; gol sonrasında İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate; golcü Harry Kane'in yerine Ollie Watkins'i sahaya sürdü..

İspanyollar Lamine Yamal'ın şutunda kaleci Jordan Pickford'ı geçemezken, Teknik Direktör Luis de La Fuente golcü Alvaro Morata'nın yerine Mikel Oyarzabal'ı sahaya sürerken, İngiltere'deyse Cole Palmer, Kobbie Mainoo'nun yerine oyundaydı..

Değişikliklerden hemen sonra gelişen İngiltere atağında Bukayo Saka ile başlayan atakta ceza sahasında topla buluşan Jude Bellingham geriye bıraktı; oyuna girer girmez ceza sahası dışından sol ayağıyla enfes çakan Cole Palmer takımını maça ortak eden ve skoru 1-1'e getiren golü attı..

Yedikleri gol sonrası çabul toparlanan İspanyollar, Lamine Yamal ile bir kez daha İngiltere kalesini yoklarken
kaleci Jordan Pickford yine başarılıydı...

Ancak Boğalar maçı kazanmaya kararlıydı... 86'ncı dakikada Marc Cucurella'nın sol taraftan içeri çevirdiği topa rakibi Marc Guehi'den önce dokunan Mikel Oyarzabal İspanya'yı 2-1 öne geçirdi..

İngiltere'de maçın son anlarında Declan Rice'ın kafa vuruşu kaleci Unai Simon'dan dönerken, Marc Guehi'nin tamamladığı vuruş gol çizgisi üzerinde Dani Olmo'dan dönünde İspanya 2-1 kazandı..

4'üncü kez Avrupa Şampiyonu oldu..

İspanya her ne kadar zorlansa da turnuvanın en iyi takımıydı ancak Teknik Direktör Luis de la Fuente'ye şansı çok yardım etti..

İngiltere'de de Kyle Walker çok kötü bir günündeydi.. İlk golde Nico Williams'a topa vurdurdu, ikinci goldeyse Marc Cucurella'ya ortayı yaptırınca İspanya fişi çekti..

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate'in 60'ta golcü Harry Kane'i kenara alması çok tartışılacak... Zira Harry Kane maçı fazlasıyla istiyordu..

Oyuna girer girmez Cole Palmer'ın golü atışı Gareth Southgate'in şansıydı ancak papazın her zaman pilav yemeyeceği aşikârdı....

İngiltere Futbol Federasyonu'nun zaten geçmişte mükemmel bir kadroya sahip olmasına rağmen Middlesbrough'yu küme düşürmeyi başaran(!) Gareth Southgate'i Milli Takım'ın başında görevlendirmesi başlı başına bir skandaldır.

Bakalım devam edecekler mi?

İspanya'yı kutluyor, İngiltere'ye kalan maceralarında başarılar diliyorum...