İnşaat firmasını kendi yazdığı senaryo ile dolandırdı. 1 günlüğü 300 bin lira

İnşaat firmasını kendi yazdığı senaryo ile dolandırdı. 1 günlüğü 300 bin lira

Dizilere mekan menajerliği yapan bir kadın, anlaştığı inşaat firmasını kendi yazdığı senaryo ile dolandırdı.

Üç yıl önce 1.5 milyon liralık bir iş yaptıran kadın, günlük kira bedeli 300 bin lira olan mekanlar üzerinden işlem yapan inşaat firmasını dolandırdı.

1.5 MİLYON LİRALIK İŞ YAPTIRDIĞI İNŞAAT FİRMASINA BİR KURUŞ BİLE ÖDEMEDİ

Telefon, e-posta ve kredi kartı derken, dolandırıcılık vakaları bir sektörde daha baş gösterdi. Dizilere mekan kiralayan bu menajer kadın, 3 yıl önce 1.5 milyon liralık iş yaptırdığı inşaat firmasına bir kuruş bile ödemeden vurgun yaptı.

y.jpg

GÜNLÜK KİRALAMA BEDELİ 300 BİN

Günümüzde Türkiye’de dizilere uygun mekanlar sağlamak önemli bir sektör haline gelmiş durumda. Bu iş için mekan menajerleri, kimi zaman boğazda bir yalı, kimi zaman da gecekondu mahallesinde bir kulübe kiralıyor. Lüks evler için günlük kiralama bedeli 300 bin lirayı bulabiliyor.

İnşaat firması sahibi Alican Can da bu sektörde hizmet verenlerden biri. Üç yıl önce bir mekan menajeri kadın, kendisinden 900 metrekarelik lüks bir villayı dizilere uygun hale getirmesini istedi. Tüm hazırlıklar tamamlandı ve villa dizilere kiralandı, ancak Alican Can ödeme almadı.

7.jpg

DAVAYI KAZANDI PARASINI ALAMADI

Dava açarak hakkını arayan Alican Can, davayı kazandı ama yine de parasını tahsil edemedi. Kurnaz kadın, dava sürecinde yeni bir şirket kurdu ve hala mekan menajerliği yapmaya devam ediyor. Alican Can, yaşadığı süreci şöyle anlattı.

de.jpg

KENDİ YAZDIĞI SENARYODA BİZİ KURBAN ETTİ

"Biz mekan menajeri olduğunu sandık, ama kendisi bir senarist çıktı. Kendi yazdığı senaryoda bizi kurban etti. 1.5 milyon TL'mizi ödemediler. Üç yıl önceki bu para, şimdi 300 bin TL olan günlük kiralık evlerde dizilere, reklamlara ve film setlerine kiralanıyor. Milyonlarca lira kazanıyorlar. Biz evlerde yenileme işleri yapıyoruz, 900 metrekarelik bir evi baştan sona tasarladık. Şu anda birçok izlenen dizi burada çekiliyor. İstediğimiz şekilde düzenledik, ancak ödeme yapmaya gelince kaçtılar. Senet almıştık ama ödemediler."