İranlı turistlerden özel Van isteği!

İranlı turistlerden özel Van isteği!

İranlı turistler, kendilerine en yakın il olan Van'da bir konsolosluk açılmasını talep ediyor.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğu, Van'daki İranlılara hizmet sunabilmek için geçici bir masa kurdu. Bu masa, özellikle pasaport ve vize işlemleri gibi konularda İranlı turistlere yardımcı oluyor.

aw222330-02.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Muhammet Rezaei Sepahdar, Van'daki İranlı vatandaşlara hizmet vermek amacıyla geldiklerini belirterek, "Van'da birçok İranlı yaşıyor ve iki gün boyunca burada pasaport ve vize sorunlarını çözmeye çalışacağız. Van'da kalıcı bir konsolosluk olmadığı için her yıl 2-3 kez buraya geliyoruz. Ancak Van'da bir konsolosluk açılması için çalışmalar sürüyor ve biz de bu süreci yakından takip ediyoruz," dedi.

aw222330-01.jpg

Van'da konaklayan İranlı turistler ise kalıcı bir konsolosluğun açılması gerektiğini vurguladı. "Van, bize çok yakın bir il ve kültürlerimiz de benzer. Burada yaşayan birçok İranlı var. Bu nedenle Van'da bir konsolosluk açılmasını istiyoruz. Erzurum'a gidip gelmek zor oluyor. Yetkililerden bu konuda adım atmalarını bekliyoruz," ifadelerini kullandılar.