İshak Paşa vefatının 537. yılında dualarla anıldı

İshak Paşa vefatının 537. yılında dualarla anıldı

İshak Paşa, İnegöl'de yetişmiş Osmanlı Devleti'nin önemli devlet adamlarından biri olarak vefatının 537. yılında, kabrinin bulunduğu İshakpaşa Külliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

İnegöl Belediyesi, Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmed ve II. Bayezid dönemlerinde önemli devlet adamı olarak bilinen, İstanbul'un fethinde bizzat yer almış ve İnegöl’e kazandırdığı külliye ile şehri mamur etmek için büyük çaba harcamış İshak Paşa’nın vefatının 537. yılında anma programı düzenledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İshak Paşa'nın vefatının 537. yılı anma programında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün hem heyecanlıyız hem gururluyuz. İshak Paşamızı anmak için bir aradayız. Geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesi olarak ilkini başlattığımız, bu yıl da ikincisini gerçekleştirdiğimiz programı icra ediyoruz. Kimimiz bu şehirde doğduk, kimimiz çalışmak için geldik ve bu şehirde buluştuk. Cenab-ı Allah bizlere doğduğumuz şehre hizmet etmeyi nasip etti. Dolayısıyla bu şehrin oluşmasında en başından beri emeği, katkısı olan pek çok büyüğümüz ve devlet adamımız vardır. Bunların tanınmasını ve hayırla yad edilmesini istiyoruz. Bugün bunu daha anlamlı kılabilmek adına çok değerli Dr. Öğretim Üyesi Sezai Sevim hocamız bizlerle. Kendisi İshak Paşa ile ilgili anlatımlarda bulunacak. Özellikle dikkatle dinlenmesini arzu ediyorum” dedi.

İshak Paşa, vefatının 537. yılında dualarla anıldı