İsmi değişti ziyaretçisi ikiye katlandı! Yok böyle güzellik

İsmi değişti ziyaretçisi ikiye katlandı! Yok böyle güzellik

UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Kapadokya bölgesindeki "Üç Güzeller" olarak bilinen ünlü peribacalarının adı "Peribacaları" olarak değiştirildi. Bu değişiklik, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırdı.

Kapadokya, her yıl yaklaşık 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Ürgüp ilçesinde bulunan ve üç peribacasının yan yana olduğu "Üç Güzeller" bölgesinin adı, Ürgüp Belediye Meclisi kararıyla "Peribacaları" olarak değiştirildi. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, çocukluğunda bu bölgenin "Peribacaları" olarak bilindiğini ve "Üç Güzeller" isminin sonradan rehberler tarafından hikayeleştirildiğini belirtti.

aw218735-02.jpg

Başkan Bul, "Üç Güzeller ismi yapay bir isimdi. Ancak sevildi ve tanındı. Biz bu ismi de koruyalım ama 'Peribacaları' isminin anılmasına meclisimiz razı olmadı. Coğrafya ve sosyal bilgiler kitaplarında peribacaları denilince anılan bu güzel oluşumların en güzel temsili buradadır” dedi. Bölgenin eşsiz coğrafi yapısının dünyada başka bir benzeri olmadığını belirten Bul, "Burası ayrı bir gezegen, dünyanın ayrı bir uzantısı. Bu nedenle dünyanın en çok fotoğraf çekilen yerlerinden birisi olması çok normal. Bundan sonra da daha çok olacağını umuyorum" şeklinde konuştu.

aw218735-04.jpg

Kayseri’den Kapadokya’ya yılda iki-üç defa geldiğini belirten Ayten Sağdıç, “Şu anda dünyanın geleneksel fotoğraf çekilen noktalarından birindeyiz, biz de fotoğraf çekinerek eğleniyoruz” dedi.