İstanbul’da gentoo türü dört penguen dünyaya geldi

İstanbul’da gentoo türü dört penguen dünyaya geldi

İstanbul Akvaryum'da dört gentoo türü penguen yavrusu dünyaya geldi. Ortalama 100 gram ağırlığında doğan ve sağlık durumları oldukça iyi olan bu bebek penguenler, gün içerisinde ebeveynleri tarafından sık sık besleniyor.

17 bin kara ve deniz canlısına ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum, “Canlıların Korunaklı Bölgelerde Yetiştirilmesi Programı” kapsamında, küresel ısınma nedeniyle sayıları azalan ve nesli tehlikede olan penguen popülasyonuna destek vermeye devam ediyor. Daha önce de bu alanda önemli başarılar elde eden İstanbul Akvaryum, 4 gentoo penguen yavrusunun doğmasıyla uluslararası alanda bir kez daha öne çıktı. Ortalama 38 günlük kuluçka sürecinin ardından doğan bu penguenlerin ebeveynleri tarafından sürekli beslenmesi, sağlık durumlarının iyi olduğunu gösteriyor.

İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu, “İlk penguenlerimizi 2016 yılında, Valensiya Akvaryumu'nda koruma altındaki türlerden edindik. Küresel ısınma nedeniyle dünya genelinde sayıları azalan penguenlerin korunması ve nesillerinin devamı için en iyi koşulları sağlamak için profesyonel teknik ekibimiz ve teknolojik altyapımız ile çalışıyoruz. 4 yeni bebek penguenimizin doğumu, gentoo penguenlerinin korunması ve popülasyonunun artırılması çalışmalarına büyük bir katkı yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Çapanoğlu, “Biyolojik çeşitliliği koruma ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu başarılar, yalnızca akvaryumumuzun değil, aynı zamanda ülkemizin de biyolojik çeşitliliği koruma ve sürdürülebilirlik konusundaki yetkinliğini ortaya koyuyor” diye ekledi.

İstanbul’da gentoo türü dört penguen yavrusu dünyaya geldi

PENGUEN NESLİNİN DEVAMI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARA VERİ SAĞLANIYOR

World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) standartlarında faaliyet gösteren İstanbul Akvaryum, soğuk iklim penguenleri için gerekli tüm doğal şartları sağlıyor. Taze yiyeceklerle beslenen penguenlerin bakımları, bu konuda özel eğitim almış profesyoneller tarafından periyodik olarak takip ediliyor. Penguen neslinin devamı için 24 saat kayıt yapan kameralar sayesinde dünyadaki bilimsel araştırma ve sürdürülebilirlik çalışmalarına veri sağlanıyor.