İstanbul'da suç örgütü operasyonu. 61 şüpheli yakalandı

İstanbul'da suç örgütü operasyonu. 61 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen 'Kuyu-11' operasyonunda, Tuncer Aslan'ın elebaşı olduğu suç örgütünün çökertildiğini ve 61 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-11" operasyonunda, Tuncer Aslan'ın liderliğindeki suç örgütünün çökertildiğini ve 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucu "tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit" suçlarına yönelik olarak düzenlenen operasyonu duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kuyu-11" operasyonunda, tefecilik suçuyla faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin vatandaşlara yüksek faizle borç verip teminat olarak çek, senet, taşınmaz ve araç aldığını, borçluları ve ailelerini tehdit ettiklerini açıkladı. Operasyonda Tuncer Aslan'ın liderliğindeki örgüt çökertildi ve 61 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyon sonucu 6'sı ruhsatsız 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çek ele geçirildiğini aktararak şunları kaydetti:

"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar."