İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü kim oldu?

İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü kim oldu?

İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner oldu.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun 8 yıllık İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini devralarak 2 Temmuz’da Sağlık Bakanı olarak atanmasının ardından boşalan İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna, İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı görevini yürütmekte olan Doç. Dr. Abdullah Emre Güner getirildi.

ABDULLAH EMRE GÜNER KİMDİR?

1988 yılında İstanbul’da doğan Doç. Dr. Güner, Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Kariyerine Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi'nde mecburi hizmetle başladı, ardından Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi’nde Sorumlu Hekim olarak görev yaptı.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Şube Müdürü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nda Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Üsküdar Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı yaptıktan sonra, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 4 Ocak 2017’de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürü olarak atandı ve 2018’de Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün İl Sağlık Müdürlüğü ile birleşmesinden sonra İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olarak görevine devam etti.

Pandemi sürecinin ilk döneminde İstanbul’daki vakaların takip edilmesi ve filyasyon ekiplerinin koordinasyonu gibi kritik görevleri yürüttü.

istanbul-il-saglik-quli.jpg