İstihbaratta yeni dönem! Yapay zeka tek tek yakalayacak

İstihbaratta yeni dönem!  Yapay zeka tek tek yakalayacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı, yapay zeka teknolojisinin istihbarat alanında kullanımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada birçok ülkenin ve kurumun yapay zeka entegrasyonuna başladığını belirten Doç. Dr. Darıcı, "Yapay zeka, istihbaratın toplanması, değerlendirilmesi, tasnif edilmesi ve yorumlanması süreçlerinde oldukça etkin bir şekilde kullanılabilir. Özellikle büyük veri analizlerinde ve çeşitli örüntülerin tespitinde yapay zeka çok daha kısa sürede sonuçlar üretebilir" dedi.

aw209208-01.jpg

Doç. Dr. Darıcı, yapay zekanın kamu kurumlarına entegrasyonunun hızla ve güvenli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. "Yapay zekaya entegrasyon sürecinde geç kalmak, ciddi güvenlik açıklarına sebep olabilir. Kamu kurumları bu süreci dikkatli bir şekilde yönetmeli ve herhangi bir güvenlik açığı bırakmamalıdır" ifadelerini kullandı.

aw209208-02.jpg

Yapay zekanın görüntü işleme ve anormal durum tespitinde de faydalı olabileceğini belirten Darıcı, "Yapay zeka, anormal durumların tespit edilmesi ve analiz edilmesi noktasında istihbarat birimlerine büyük fayda sağlayabilir" dedi. Ayrıca, yapay zekanın manipülasyon ve bilgi doğrulama süreçlerinde de kullanılabileceğine dikkat çekti.

“HIZLI ADIMLAR ATILMALI”

Darıcı, birçok ülkenin yapay zeka entegrasyonunu başlattığını ve bu süreçte veri güvenliğine de önem verdiklerini belirtti. "Yeni teknolojilere geçiş sürecinde bazı zorluklar yaşanabilir, ancak bu adımlar atılmak zorunda. İstihbaratın birçok yönü itibariyle yapay zekanın değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.