İYİ Parti'de sessiz sedasız ihraç. Bayram tatilinde apar topar listeden çıkarıldı

İYİ Parti'de sessiz sedasız ihraç. Bayram tatilinde apar topar listeden çıkarıldı

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Uz, sessiz sedasız partiden ihraç edildi.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti binalarındaki resimlerinin kaldırılmasını öneren Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'u kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna gönderdi.

Rıdvan Uz, "Genel merkezimizden ve ofislerden Meral Akşener'in tüm fotoğraflarını kaldıralım" önerisinde bulunmuştu.

f55y-yxwaaazehd.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye dayanarak Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz'u disiplin kuruluna sevk etti.

Bu gelişmelerin ardından gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Saymaz, yaptığı paylaşımda İYİ Parti’nin internet sitesinde milletvekili listesinin güncellendiğini ve Milletvekili Rıdvan Uz’un listeden çıkarıldığını açıkladı.

“BAYRAM TATİLİNDE İHRAÇ EDİLDİ”

Saymaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İyi Parti’nin internet sitesinde milletvekili listesi güncellendi. Akşener’in fotoğraflarını indirmeyi önerdiği için disipline sevk edilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, listeden çıkarıldı. Anlaşılan Uz, bayram tatilinde ihraç edilmiş. İyi Parti vekil sayısı 34’e düşmüş oldu.”

ismail-saymaz.png

"AZ ÖNCE EKLENDİ"

Bu gelişmelerin ardından yeni bir paylaşım daha yapan Saymaz, Uz'un listeye eklendiğini fakat en sona yazıldığını aktardı.

Saymaz, "Rıdvan Uz’un adı az önce listeye eklendi. Ancak diğer milletvekilleri gibi alfabetik sıralamaya göre değil, en sona yazıldı." ifadelerine yer verdi.

smail-saymaz-2.png

NE OLMUŞTU?

Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partinin genel merkezi ve odalarındaki Meral Akşener'in tüm fotoğraflarının kaldırılması önerisinde bulunmuştu.

Buna karşılık, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partiye gönderdiği yazıyla genel merkez ve teşkilatlardaki kendi fotoğraflarının indirilmesini talep etmişti.

Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığına gönderdiği yazıda, şu ifadelere yer vermişti:

“12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz beyefendinin, kurucu genel başkan olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın genel merkez, milletvekili, il ve ilçe teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım.”