İYİ Parti’de yeni atama. Genel Başkan Başdanışmanı oldu

İYİ Parti’de yeni atama. Genel Başkan Başdanışmanı oldu

İYİ Parti Kurucusu Hayrettin Nuhoğlu, Genel Başkan Başdanışmanlığı’na atandı.

Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan seçildiği İYİ Parti’de İYİ Parti Kurucularından Hayrettin Nuhoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı oldu.

Sosyal medya hesabından görevini duyuran Nuhoğlu “Kurucusu olduğum İYİ Parti’de Genel Başkan Başdanışmanlığına atanmış bulunuyorum. Kentsel dönüşüm ve konut sorunu gibi teknik konular ve diğer konularda bilgi ve tecrübemle faydalı olmaya çalışacağım. İYİ Parti’nin ülkemizde ihtiyaç duyulan iktidar adayı olacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-07-04-144328.png

İYİ Parti'li Nuhoğlu'na Meclisten çıkarma cezası

HAYRETTİN NUHOĞLU KİMDİR?

25 Temmuz 1953'te Trabzon'un Hayrat ilçesinde dünyaya gelen Hayrettim Nuhoğlu, eğitim hayatına Hayrat Merkez İlkokulu'nda başladı. Of Şehit Ahmet Türkkan Ortaokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni 1970 yılında tamamladı. Yıldız Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olduktan sonra, 1980-81 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nde eğitimini sürdürdü. 1986 yılında Kaşgarlı Dil Merkezi'nde İngilizce eğitimi aldı.

1976 yılında Kadıköy'de "Nuhoğlu Mühendislik Mimarlık" ofisini kuran Nuhoğlu, üç arkadaşıyla birlikte çalışmalara başladı. 1985 yılında SUTAŞ A.Ş.'yi, 1987 yılında ise KURMAY YAPI Endüstri ve İşletmecilik A.Ş.'yi kurarak iş dünyasında önemli adımlar attı. 1991 yılında YETUR A.Ş.'yi kurarak turizm sektörüne de giriş yaptı.

1981 sonunda Isparta'da kısa dönem askerlik görevini tamamlayan iş insanı, 1990 yılında Konya-Taşkent ilçesinden Edebiyat Öğretmeni Zeliha Özdemir ile evlendi. Süheyla Selen, Gökçe Gül ve Osman Oğuz adında üç çocuğu bulunuyor.

1972 yılında Okul Ülkü Ocağı Başkanı, 1975'te Kadıköy Ülkü Ocakları Başkanı ve 1976 yılında Ülkü-Tek yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. MHP'nin çeşitli kademelerinde de görev yapan iş insanı, "İstanbul'da Ulaşım ve Trafik" ile "İstanbul ve Deprem" çalışmalarını yürüten teknik heyetin başkanlığını yaptı. 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde MHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu. 2011 seçimlerinde milletvekili seçilmesine rağmen YSK'nın yurtdışı oylarını dağıtırken kanunu uygulamaması nedeniyle milletvekilliği gerçekleşmedi. MHP'de iki dönem MYK üyeliği yaptı.