İYİ Parti’den Meclis’e Bozkurt teklifi

İYİ Parti’den Meclis’e Bozkurt teklifi

Melih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt hareketi için İYİ Parti de harekete geçti. İşte Meclis’e giden o teklif!

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta iki gol atan Merih Demiral'ın gol sevinci sırasında yaptığı 'Bozkurt' işareti ortalığı karıştırdı.

UEFA tarafından Demiral'a verilen 2 maç men cezası büyük tepkilere yol açarken, İYİ Parti TBMM'ye dikkat çeken bir kanun teklifi sundu.

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, 'Bozkurt' işaretinin Türklerin ulusal sembolü olarak kabul edilmesi için Türkiye TBMM’ye kanun teklifi verdi.

İYİ Parti'den hükümete destek: Bu soysuzlara prim verilmemeli

CUMHURİYET'İN İLK DÖNEMLERİNDE DE KULLANILDI

Teklifin gerekçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde devlet armasında, posta pulunda ve Kahramanmaraş kalesinde 'Bozkurt' sembolünü kullandığı belirtilerek, bu sembolün dünya üzerinde yaşayan tüm Türkler için öneminin altı çizildi.

İYİ Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'den TBMM'ye 'bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olsun! Bozkurt işareti

Teklifte şu ifadelere yer verildi:

Atatürk, Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde devlet armasında, posta pulunda ve Kahramanmaraş kalesine yaptırdığı bayrak tutan bozkurt heykelinde, kısacası birçok yerde 'Bozkurt' sembolünü kullanmıştır. Bununla birlikte son dönemde 'Bozkurt' sembolünün dünya üzerinde yaşayan tüm Türkler için anlamını idrak edememiş olan bazı ülkeler, bu işaretin kullanımını farklı saiklerle yasaklama yoluna gitmişlerdir. Bu nedenledir ki Türkiye’nin milli maçında yaşadığı sevinci ve gururunu göstermek için 'Bozkurt' işareti kullanan bir sporcumuz UEFA’ya şikayet edilmiş ve cezalandırılmak istenmiştir. Milli sembolümüzün, Türkiye’nin dışındaki bazı ülkelerde, siyasi bir hareket olarak kabul edilmesinin önüne geçilmesi ve 'Bozkurt’un ülkemiz ve ülkemiz dışında da ulusal bir sembol olarak tanınması için bu kanunun kabul edilmesi önem arz etmektedir.

İYİ Parti'den TBMM'ye 'Bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olarak tanınsın - Ekonomim