İzmir’de çiçek festivali! On binlerce kişi buluştu

İzmir’de çiçek festivali! On binlerce kişi buluştu

İzmir'in çilek üssü olarak bilinen Emiralem, yıllık geleneksel çilek festivaline ev sahipliği yaptı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen festival, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Menemen'de gerçekleşen festivalin ilk gününde on binlerce kişi bir araya geldi.

Sabahın erken saatlerinde açılan çilek ve yöresel ürün stantları, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Festivalin açılış korteji de göz alıcı bir atmosfer oluşturdu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, açılışta yaptığı konuşmada, "İzmir'in çilek üssü olan Emiralem'de mis kokulu bir festivale imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

aw202431-02.jpg

Festival alanında yüzlerce standın yanı sıra çocuklar için özel aktivite alanları da bulunuyor. Katılımcılar, Emiralem çileğinin eşsiz lezzetiyle buluşmanın keyfini çıkarırken, çilek temalı ürünlerle de tanışma fırsatı buluyorlar.

Açılış korteji, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz da festivalin açılışına katılan isimler arasındaydı.

aw202431-05.jpg

Menemen Belediye Başkanı Pehlivan, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Emiralem çileği başta olmak üzere Menemen'in tarımsal ürünlerini İzmir'den Ege'ye, yurt içinden yurt dışına kadar her noktaya taşımak için yoğun çaba sarf ettiklerini" belirtti. Pehlivan, tarımsal ürünlerin geliştirilerek üretilmesinin önemine vurgu yaparak çiftçi ve üreticilerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.