İZSU Genel Müdürü tutuklamaya sevk edildi

İZSU Genel Müdürü tutuklamaya sevk edildi

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

İzmir'in Alsancak semtinde 12 Temmuz'daki sağanak sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'la ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

izmir-elektrik-akimiaa-2255869.jpg

Ordu'da yakalanan bir şüpheli, SEGBİS aracılığıyla ifadesini verdi. Savcıya 6 saat süren ifade veren 11 kişiden 9'u, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Tutuklama talebinde bulunulan kişiler arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da yer aldı.

"BU SÜRECİN SİYASALLAŞTIRILMASINA KARŞIYIZ"

Adliyeye gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bu sürecin siyasallaştırılmasına karşıyız. Devletin Genel Müdürü, usulünce devlet adabıyla davet edilir, savcılığa gelir ve bilgilerini verirdi. Gözaltına alınıp geceyi karakolda geçirmesi bir algı oyunudur. Arkadaşlarımızın bilgisine tabii ki başvurulacak ancak bu işin siyasallaştırılmasına karşı olduğumuzu ifade ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer, adliyeye gelerek sanıkların ailelerine destek verdi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 14'ü daha önce tutuklanmıştı.

ekran-alintisi-002.jpg

thumbs-b-c-31652922fca31aa7f9f8d36d4dd8aea9.jpg

thumbs-b-c-6ddd0fe0bd18a347440d46fa2d6dff66.jpg