Joe Biden ABD'yi bulunmaz Hint kumaşı ilan etti

Joe Biden ABD'yi bulunmaz Hint kumaşı ilan etti

ABD Başkanı Joe Biden, , İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a verilen desteklere değinerek, "ABD Silahlı Kuvvetleri sayesinde, dünyanın tek süper gücü ve vazgeçilmez ulusu olarak sadece ABD’nin yapabileceği şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, West Point’teki ABD Askeri Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, İsrail, Ukrayna ve Tayvan’a verilen destekten bahsetti. Biden, "ABD Silahlı Kuvvetleri sayesinde, dünya üzerindeki tek süper güç ve vazgeçilmez ulus olarak yalnızca ABD'nin yapabileceği işleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

aw212731-01.jpg

ABD Başkanı Joe Biden, New York'ta ABD Askeri Akademisi'nin mezuniyet törenine katılarak West Point bölgesindeki akademiden mezun olan 1.036 öğrenci ve yüzlerce katılımcı önünde bir konuşma yaptı.

aw212731-02.jpg

Biden, konuşmasında ABD’nin İsrail, Ukrayna ve Hint-Pasifik gibi dünyanın dört bir yanındaki müttefiklerine verdiği desteğin altını çizdi. Biden, ABD askerlerinin Rus işgaline karşı mücadelede Ukrayna’ya gece gündüz destek verdiğini belirterek, "Ukrayna ile birlikte güçlü bir şekilde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz" dedi.

aw212731-03-001.jpg

Biden, konuşmasında ayrıca İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırılarına karşı verdikleri mücadeledeki rolleri üzerinde durdu ve Çin’in bölgedeki artan askeri faaliyetlerine karşı Hint-Pasifik'teki müttefiklerine sağladıkları desteğe dikkat çekti. ABD'nin dünya için kritik bir role sahip olduğunu vurgulayan Biden, "ABD Silahlı Kuvvetleri sayesinde, dünyanın tek süper gücü ve vazgeçilmez ulusu olarak sadece ABD’nin yapabileceği şeyleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

aw212731-05.jpg

İlgili Haberler