Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Şanlıurfa'da Haliliyeli kadınlar, özenle hazırladıkları ürünleri sergiledi. Kadınların yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü. Haliliye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri kursiyerlerinin hazırladığı sergi, Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezi'nde açıldı.

Filistin'deki trajediler nedeniyle sergide müzik ve gösterilere yer verilmedi, ancak yine de yoğun bir katılım sağlandı. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın eşi Fethiye Canpolat, el emeği ürünlerin bulunduğu stantları ziyaret ederek, kadın eğitmenlerden bilgi aldı. Fethiye Canpolat, kadınların yıl boyunca aldıkları eğitimlerle ürettikleri güzel ürünleri tebrik etti. Devteşti, Ertuğrul Gazi, Süleymaniye Kadın Destek Merkezleri ve Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde eğitim alan kadınların ürünleri, Eyyüp Cenap Gülpınar Devteşti Spor ve Yaşam Merkezi'nde iki gün boyunca sergilenecek.

Sergiyi gezen Fethiye Canpolat, "Halk eğitim merkeziyle yaptığımız kurslarımızda, kadınlarımızın harika ürünler çıkardığını görmek beni mutlu ediyor. Hepsi çok başarılı çalışmalar yaptılar. Haliliye Belediyesi olarak daha nice güzel projelere imza atmayı umuyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Kurs eğitmenlerinden Güler Gökmen ise şunları söyledi: "Ben dikiş hocasıyım. Birçok farklı ürün tasarladık ve öğrencilerimize makine kullanımını öğrettik. Katılımcılarımızın kurslara devam etmesi psikolojilerini olumlu yönde etkiliyor. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz oldukça memnun ve mutlu. Kurs merkezimizde keyifli zamanlar geçiriyoruz, haftalık etkinliklerimiz oluyor. Herkese minnettarız."

Süleymaniye Millet Evi'nde kurs alan Zeliha Çoban da deneyimlerini paylaştı: "Süleymaniye Millet Evi'nde dikiş kursuna katılıyorum. Evde vakit geçirmekten sıkılmıştım ve bu kurs benim için büyük bir destek oldu. Dikiş, el işleri, lif örmek gibi birçok beceri kazandım. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederim."