Kapadokya’nın tarihi peribacalarına yansıtıldı

Kapadokya’nın tarihi peribacalarına yansıtıldı

"Müzeler Günü" dolayısıyla Kapadokya'nın önemli turizm noktalarından Zelve Ören Yeri'nde düzenlenen etkinlikte, 12 bin metrekarelik alanda peribacalarının üzerine 3D mapping teknolojisi kullanılarak Kapadokya’nın oluşum süreci yansıtıldı.

UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Kapadokya'daki peribacalarının oluşumu ve bölgede iz bırakan medeniyetleri anlatan bu görsel şölen büyük ilgi topladı.

Kapadokya'nın oluşumundan bugüne kadar geçen süreçte bölgede yaşamış olan medeniyetler, uygarlıklar, krallıklar ve devletleri konu alan 3D mapping gösterisi, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı ve Atatürk’ün resminin peribacalarına yansıtılmasıyla sona erdi. Etkinliğe, vatandaşların yanı sıra Nevşehir'deki Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar da katıldı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, programın sonunda yaptığı açıklamada, “Dünya Müzeler Günü etkinlikleri çerçevesinde Sevgi Evleri'nde kalan kardeşlerimizle bir araya geldik. Nevşehir Valiliği himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu programda, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Zelve Açık Hava Müzesi'nde, Kapadokya’nın oluşumunu ve tarihini peribacalarına yansıtarak izledik,” dedi.