Kars’ı bayramda 25 bin kişi gezdi

Kars’ı bayramda 25 bin kişi gezdi

Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri olan Kars, 9 günlük bayram tatilinde 25 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kente gelen yerli ve yabancı turistler, 5 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve bir açık hava müzesi olan Ani kentiyle gezilerine başladılar.

Kars'a gelen turistler, Türkiye'nin ilk ve 3 bin 500 metrekare alanıyla dünyanın en büyük Tematik Peynir Müzesi olan Kars Peynir Müzesi'ne hayran kaldılar. Ayrıca, tarih kokan duvarları, hüzünlü hikayeleri, gerçekçi canlandırmaları ve interaktif sergileriyle Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi ziyaretçileri duygulandırdı.

Bunların yanı sıra, Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken Tunç ve Demir çağları ile Urartu, Roma, Bizans, Orta Çağ Beylikleri, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin sergilendiği Kars Arkeoloji Müzesi de büyük ilgi gördü. Kars, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 25 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilerek, son yılların en popüler turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerledi.