Kendisini Galatasaray Kulübü üyesi olarak tanıttı! Savcısından polisine herkesi ağına düşürdü

Kendisini Galatasaray Kulübü üyesi olarak tanıttı! Savcısından polisine herkesi ağına düşürdü

Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve "uluslararası bir lojistik firmasının CEO'su" olarak kendisini tanıttı. Sporcuların yanı sıra emniyet müdürleri, polis memurları ve savcıları ucuz araç vaadiyle dolandırdığı iddia edildi. Murat Ş. ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Eski Galatasaray futbolcusu Vedat İnceefe'yi de dolandıran ve birçok Galatasaraylı futbolcu ile Fatih Terim'le fotoğraflar çektiren Murat Ş., İstanbul'da polis ve komiserleri mağdur etmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

0x0-1721531859835-001.webp

İzmir'de bir şirketin personel şefi Halil A.'yı 1.5 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

POLİS MEMURUNUN ÖNCE GÜVENİNİ KAZANDI SONRA DOLANDIRDI

İddialara göre, Murat Ş., bir arkadaş ortamında tanıştığı polis memurunun aracını satıp yenisini alacağını öğrenince devreye girdi. Kendisine ucuz fiyata araç alabileceğini söyleyerek polis memurunu ikna etmeye çalıştı. İki emniyet müdürüne aldığı iddia ettiği araçların faturalarını göstererek güven kazanmaya çalıştı.

0x0-1721531858378-001.webp

İkna olan polis 666 bin 249 TL parasını gönderdi ancak 5 ay geçmesine rağmen arabasını alamadı. Polis memuru araştırma yapmasıyla dolandırıldığını anladı.

CUMHURİYET SAVCILARINDAN DA PARA ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Aynı yöntemle Ataşehir'de görevli bir komisere de 1 milyon lira dolandırdığı ve emniyet müdürleri ile cumhuriyet savcılarından da para aldığı ortaya çıktı.

0x0-1721531859052-001.webp

VEDAT İNCEEFE'Yİ DE DOLANDIRDI

Mağdurlardan biri de eski Galatasaraylı futbolcu Vedat İnceefe oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan polisin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Murat Ş.'nin aynı yöntemi İzmir'de de uygulayarak bir şirkette görevli personel şefi Halil A.'yı da dolandırdığı belirlendi. Halil A.'nın çalıştığı otele giderek Fatih Terim ve bazı Galatasaraylı futbolcularla telefonla konuşarak dikkat çeken Murat Ş., lüks araçlar kullanarak güven kazanmaya çalıştı ve hedefindeki kişilere ucuz araç ayarlayabileceğini söyledi.

0x0-1721531860901-001.webp

10 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Murat Ş., çeşitli vaatlerle ikna ettiği Halil A.'yı Ankara'ya götürdü ve burada üst düzey bürokratlarla görüştüğü izlenimi vererek yaklaşık 1.5 milyon lirayı aldı. Dolandırıldığını fark eden Halil A.'nın şikayeti üzerine Murat Ş. hakkında "Kendisini Kamu Görevlisi veya Bu Kurumlarla İlişki Olduğunu Söyleyerek Dolandırıcılık" suçu kapsamında 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Murat Ş., İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

0x0-1721531861479-001.webp