Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü İzmir'de kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü İzmir'de kutlandı

İzmir'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi tören, KKTC İzmir Başkonsolosluğu tarafından organize edildi. Törene KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Kamil Köten, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay, gaziler ve diğer protokol üyeleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende konuşan KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıldönümünü İzmir'de kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. İnanıroğlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımız kutlu olsun. 15 Temmuz 1974'te Yunan cuntasının desteğiyle EOKA terör örgütü lideri Nikos Sampson, adayı Yunanistan'a bağlamak için bir darbe yapmak istedi. Ancak Türkiye, 1960 garanti anlaşmasından kaynaklanan garantörlük hakkını kullanarak bu girişimi engelledi. Güney Kıbrıs Rum yönetiminin aşırı silahlanması, Rum zihniyetinin halen değişmediğini gösteriyor. Bu nedenle biz Kıbrıs Türkleri, eşit egemenlik ve uluslararası statüde iki devletli çözüm politikamızı dünyaya duyurmalıyız."

Konuşmaların ardından Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zeybek gösterisi yer aldı.

KKTC BAYRAKLARI ASILDI

Kutlamalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi, kenti KKTC bayraklarıyla süsledi. Cumhuriyet Meydanı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Karşıyaka Çarşı, Kemeraltı, Üçyol Meydanı ve Bornova'nın çeşitli bölgelerine KKTC bayrakları asıldı.