Kıbrıs'ta büyükelçi krizi! Özgür Özel açtı ağzını yumdu gözünü

Kıbrıs'ta büyükelçi krizi! Özgür Özel açtı ağzını yumdu gözünü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP lideri Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde Lefkoşa'da bir araya geldi. Özgür Özel Kıbrıs'tan ayrılmadan hemen önce Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na sert tepki göstererek gerekli şikayetleri Dışişleri Bakanlığına ileteceğini de ifade etti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılmak üzere KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenlerin ardından verilen yemeğe katıldı. Yemekte MHP lideri Devlet Bahçeli de yer aldı.

0fb805ce-b493-4bb1-8ccd-e5062c4d9f07-w.jpg

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da resmi anma programı düzenlendi.

FEYZİOĞLU'NA TEPKİ

Kıbrıs'ta Kıbrıslar tarafından en iyi şekilde ağırlandık ve uğurulanıyoruz. Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa onu yapan da Kıbrıs'taki Türkiye Büyükelçisidir. Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizi karşılıyorlar veya görevli orada oluyor. Biz ne büyükelçiyi ne bir görevliyi havalanında veya bir yerde göremedik. Bu meslekten gelmemekten kaynaklanıyor. Makamı hazmedememekten kaynaklanıyor. Biz rahatsızlığımızı Dışişlerine Bakanlığına da ileteceğiz. Bu büyükelçi kendisi yapmayacaksa bile büyükelçiliğe bunu yaptıramaz.