Kimse sırrını çözemedi. Cücelerin mağarası hayrete düşürüyor

Kimse sırrını çözemedi. Cücelerin mağarası hayrete düşürüyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde yer alan Nimri Dağı'nda bulunan ve sadece cücelerin girebildiği iddia edilen tüneller, yıllardır gizemini koruyor. Efsanelere konu olan bu tüneller, görenleri hayrete düşürüyor ve büyük ilgi çekiyor.

Nimri Dağı'ndaki bu tünellerin, yıllar önce Ermeniler tarafından altın çıkarmak amacıyla açıldığı söyleniyor. Rivayete göre, kimsesiz çocukların ense köklerine vurularak cüce kalmaları sağlanıyor ve bu şekilde tünellerde çalıştırılıyorlardı. Bu efsane, kulaktan kulağa yayılarak günümüze kadar ulaşmış durumda. Tünelleri merak eden ziyaretçiler, bölgeye gelerek bu ilginç yapıları görmek istiyor. Bölge halkı ise bu tünellerin turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyor.

aw235630-01.jpg

Fethi Oruç, tünellerin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi vererek, "Ermenilerin yaşadığı dönemde burada birçok tünel açılmış. Bu galeriler dar yapılarıyla dikkat çekiyor. Rivayete göre burada altın çıkarılıyordu ve sadece cüceler çalıştırılıyordu. Ne kadar doğru bilemiyoruz ama bu efsane kulaktan kulağa yayılarak günümüze kadar geldi. Bu mağaralar geniş bir alana yayılmış durumda ve gerçekten ilginç yapılar. Turizme kazandırılması güzel olur" dedi.

aw235630-02.jpg