Kırşehir'in tarihi meydanı 500 metreden dron ile görüntülendi

Kırşehir'in tarihi meydanı 500 metreden dron ile görüntülendi

Kırşehir'in tarihine damga vuran yapılar olan Cacabey Medresesi ve Ahi Evran Külliyesi, ziyaretçilerin gözdesi haline gelerek şehrin simgeleri arasında yerini aldı.

Bu tarihi alanlar, günün her saatinde eşsiz manzaralar sunarken, özellikle gün batımı ve gün doğumunda muhteşem görüntüler oluşturuyor. Ahi Evran Külliyesi, Cumhuriyet döneminin ilk külliye projesi olması ve geçtiğimiz yıl açılan Ahilik Müzesi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Müzenin açılmasının ardından yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Külliye alanı, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma çalışmalarıyla yenilenerek, Ahi Çarşısı, Ahi Külliyesi ve Zanaatçılar Çarşısı'ndaki esnafın işlerini uzun saatlere kadar sürdürmelerini sağladı. Burası artık sadece tarihi bir mekan değil, aynı zamanda insanların dinlenmek ve keyif almak için tercih ettiği bir yer haline geldi. Çağlayan Bulduk, "Ahi Evran Külliyesi'nin kurulmasından sonra, insanlar burayı gün batımı ve gün doğumunda ziyaret etmeyi tercih ediyorlar" dedi.

Ahi Evran Külliyesi içinde yer alan Zanaatkarlar Çarşısı'nda ise 32 farklı meslekten esnaf faaliyet gösteriyor, bu da şehirdeki ahilik geleneğinin canlılığını koruduğunu gösteriyor. Kırşehir'in meydanında yer alan Cacabey Medresesi ise Ahi Evran Üniversitesi'nin organizasyonlarıyla gök bilim şenliklerine ev sahipliği yapıyor.