Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak, kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırım projelerinin desteklenmesine yönelik usul ve esaslar güncellendi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatiflerin desteklenmesine yönelik değişiklikle, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre Bakanlıkça hibe sağlanabilecek. 1'inci, 2'inci ve 3'üncü sıradaki illerde proje tutarının yüzde 50'si, 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı sıradaki illerde ise yüzde 75'i hibe olarak karşılanacak.

Hibe alan kooperatifler, aynı proje için 5 yıl boyunca tekrar hibe başvurusu yapamayacak. Mücbir sebepler nedeniyle projenin ifası imkansız hale gelirse, bu kural geçerli olmayacak.

Hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra projenin uygulanmasını zorlaştıran mücbir sebepler ortaya çıkarsa, sözleşme il müdürlüğü ve Bakanlığın görüşü doğrultusunda değiştirilebilir, durdurulabilir veya sona erdirilebilir. Ancak, sözleşmenin sona erdirilmesi durumunda kooperatife yapılan ödemeler geri alınmayacak. Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre hibe verme düzenlemesi 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek, diğer hükümler ise hemen geçerli olacaktır.