Körfezde karton tekne yarışı renkli görüntülere sahne oldu

Körfezde karton tekne yarışı renkli görüntülere sahne oldu

İzmirli mimar ve mühendislerin her yıl Kabotaj Bayramı’nda düzenledikleri "Kartondan Tekneler" yarışmasında heyecan dolu anlar yaşandı.

Bazı tekneler suya iner inmez batarken, iki tekne sahil güvenlik teknelerine kadar gidip batmadan geri dönmeyi başardı.

İzmir Körfezi’nde gerçekleştirilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının etkinlikleriyle renklendi. Kabotaj Kanunu’nun kabulü nedeniyle her yıl düzenlenen "Kartondan Tekneler" yarışması, bu yıl 16’ncı kez yapıldı.

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Elvin Sönmez Güler, TMMOB’a bağlı meslek kuruluşlarının temsilcileri ile mimar ve mühendisler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan Konak Pier’e kadar yürüyerek karton teknelerini taşıyan yarışmacılar, sahil güvenlik botlarının eşlik ettiği yarışta kıyasıya mücadele etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır’ın start vermesiyle başlayan yarışta, bazı tekneler hemen battı, ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile TMMOB emekli grubunun hazırladığı tekneler arasında büyük bir rekabet yaşandı.

Kıyıdan 30 metre açıkta duran sahil güvenlik teknelerine kadar gidip geri dönen iki tekne, batmadan yarışı tamamladı. Bu renkli ve çekişmeli yarışı, Şimay Nasay’ın kullandığı Makine Mühendisleri Odası teknesi kazandı.