Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

İBB Orkestraları, yaz mevsimi boyunca İstanbul’un sokakları, meydanları ve parklarında müzikseverlerle buluşuyor.

İSTANBUL

KONSER

Müzik sevgisini herkese ulaştırmayı hedefleyen Orkestralar Müdürlüğü, ‘Semtimde Orkestra’ etkinlikleri ile İstanbullulara müzik dolu anlar yaşatıyor. 12 Temmuz saat 15.00’te Artİstanbul Feshane’de İBB Oda Müziği Topluluğu’nun, 17 Temmuz saat 21.00’de Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda İBB TSM Topluluğu’nun konserlerini dinleyebilirsiniz.

kultur-sanat-ajandasi-2.webp

SİNEMA

Coen Kardeşler’in müzik dolu hikâyesi ‘Sen Şarkılarını Söyle’, izleyicileri 60’ların folk sahnesine götürüyor. 1960’ların başında Greenwich Village’da geçen film, ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından esinlenerek, dönemin müzik piyasasındaki gelişmeleri Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell’in müzikleri eşliğinde beyazperdeye taşıyor.

‘Sen Şarkılarını Söyle’

2013 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve Carey Mulligan yer alıyor. Filmi 18 Temmuz Perşembe saat 21.15’te CKM Sineması’nda izleyebilirsiniz.

SERGİ

Sevil Dolmacı Gallery, Beşiktaş’ta, dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı David Salle’nin Türkiye’deki ilk solo sergisi ‘Refakatsiz Çocuklar’ı sanatseverlerle buluşturuyor. Salle’nin New York’taki stüdyosunda İstanbul için farklı medyalar ve boyutlarda ürettiği 21 yeni resimden oluşan sergide, sanatçının ‘Hayat Ağacı’ ve ‘Pencereler’ serisinden eserler de yer alıyor. Sergi 25 Temmuz’a kadar açık kalacak.

kultur-sanat-ajandasi-1.webp

BURSA

FESTİVAL

Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararası festivali olan Uluslararası Bursa Festivali, 62’nci kez Bursalılarla buluşuyor. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen festival, 31 Temmuz’a kadar sürecek ve Bursa’nın 17 ilçesinde kültür şöleni yaşatacak. Flamenko ile başlayan festival, yerli ve yabancı sanatçılar, gruplar ve orkestraların konserleri ile dans gösterileri ile devam edecek. Festival programı için buradan bilgi alabilirsiniz.

AYVALIK

kultur-sanat-ajandasi.jpg

FESTİVAL

Ayvalık AIMA Müzik Festivali, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor ve Ayvalık’ın tarihî ve doğal güzelliklerini yansıtan çeşitli mekânlarda müzikseverlerle buluşuyor. Yaz boyunca sürecek festivalde, 15 konser yer alacak. 21 Eylül’e kadar devam edecek olan festivalin programı için buradan bilgi alabilirsiniz.