Markette 200 TL'den satılıyordu fiyatı 20 TL'ye düştü. Duyan kapış kapış alıyor

Markette 200 TL'den satılıyordu fiyatı 20 TL'ye düştü. Duyan kapış kapış alıyor

Markette 200 TL'ye kadar çıkan yaz sebzesinin fiyatı, şimdi 20 TL'ye kadar geriledi. İşte tüm ayrıntılar...

Son günlerde marketlerde 200 TL'yi bulan fiyatlarla dikkat çeken yaz sebzesi fasulyenin fiyatı düşüşe geçti. Türkiye'nin önemli fasulye üretim merkezlerinden Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde hasadın devam ettiği dönemde, 10 gün önce 70-80 TL olan kilogram fiyatları 20 TL'ye kadar geriledi.

Fasulye tarlasında çalışan Gülcan Sülün, fasulye fiyatlarındaki ani düşüşten dolayı endişeli olduklarını ifade etti. Sülün, "Ağzıkara köyünde fasulye hasadındayız. 15 yıldır fasulye ekiyoruz ve fiyatların 70 TL'den 20 TL'ye düştüğünü anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizim aldığımız ücret yeterli olsa da çiftçiler zor durumda. Sabah 06.00'da işe başlıyoruz, akşam 19.00'a kadar çalışıyoruz" dedi.

taze-fasulye.jpg

TAZE FASULYE NASIL TÜKETİLİR?

Taze fasulye hem yemek olarak hem de kavrularak tüketilebilir ve bu yöntemler lezzetli ve sağlıklı seçenekler sunar. Besin değerlerinin korunması için fasulyenin mevsiminde tüketilmesi önerilir, zira dondurulmuş sebzelerin besin değerleri tazesine göre daha düşük olabilir.

Fasulyenin tüketilmeden önce ilaç kalıntıları ve bakterilerden arındırılması için iyice yıkanması ve yıkama suyuna sirke eklenmesi gerekir. Pişirme sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için fasulyeler yağda uzun süre kavrulmamalıdır. Ayrıca, fasulyeleri kontamine olmaması için temiz bir bıçakla doğramak önemlidir.

İlgili Haberler