Meclis Toplantısı'nda 'kayyum' tartışması

Meclis Toplantısı'nda 'kayyum' tartışması

TÜRKİYE Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'nda, Hakkari Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasıyla ilgili bir tartışma yaşandı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni yönetiminin belirleneceği Meclis Toplantısı, Ankara'da gerçekleşti. Toplantıya, en yaşlı üye sıfatıyla Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlık etti ve Divan Heyeti oluşturuldu. Ahmet Türk, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanarak görevden alınmasını kınadıklarını belirtti. Ancak salonda bulunan bazı AK Parti'li ve MHP'li belediye başkanları, bu kararı desteklemediklerini açıklayarak tepki gösterdi.

63859-2.jpg

Kararın hukuki olduğunu savunanlar olduğu gibi, siyasi bir karar olduğunu öne sürenler de tartışmalara katıldı. Toplantıda, 2023 yılı faaliyet raporu ve bütçe kesin hesabı görüşüldü. Daha sonra TBB Başkanlığı'na aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in başkanlık divanı ve encümen üyelerinden oluşan listesi katip üyelerce okundu. Seçimde 868 delegenin oy kullanacağı belirtilirken, CHP'nin 448 delegesi bulunduğu bildirildi.

63859-1.jpg