Meryem Uzerli'nin sevişme sahnesi gündeme oturmuştu! Ru dizisine pedofili tepkisi

Meryem Uzerli'nin sevişme sahnesi gündeme oturmuştu! Ru dizisine pedofili tepkisi

Meryem Uzerli ve Burak Berkay Akgül'ün başrollerini paylaştığı Ru, Gain'de yayınlanıyor. 38 yaşında evli bir kadın ile 18 yaşında genç bir adam arasındaki aşkı anlatan diziye sosyal medyada eleştiriler çığ gibi büyüdü. X'te (Twitter), 'rudizisi yasaklansın' etiketiyle bir tartışma başladı.

Meryem Uzerli'nin uzun süredir dizi dünyasından uzak olduğu ve Ru dizisinde başrol oynadığına dair tepkiler, özellikle sosyal medyada artıyor.

ru-dizisi-4-yeni-bolum-ne-zaman-yayinlanacak-kastamonu-taskopru-postasi-haberleri.webp

Yapılan paylaşımlarda, dizinin dini ve ahlaki değerlere zarar verdiği düşünülüyor. İzleyicilerin eleştirileri arasında, Meryem Uzerli'nin canlandırdığı 38 yaşındaki karakter ile Burak Berkay Akgül'ün oynadığı 18 yaşındaki karakter arasındaki yaş farkı ve ilişki dinamikleri öne çıkıyor.

ru-dizisi-j6jg-cover.webp

RU DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Ru dizisi, genç Uzer ve kendisinden yaşça büyük Reyyan arasındaki aşk hikayesini konu ediniyor. Uzer, üstün zekalı bir çocuk olan annesi kanser hastası olan bir karakteri canlandırırken, Reyyan ise eşiyle birlikte bir restoran işletmekte.

ru-dizisi-micv.webp

Dizi, Reyyan'ın Uzer'e duyduğu aşkı ve yaş farkına rağmen bu ilişkiyi sürdürme çabalarını anlatıyor.

ju.jpg

OYUNCU KADROSU

Dizinin oyuncu kadrosunda Meryem Uzerli, Burak Berkay Akgül, Hira Koyuncuoğlu, Emre Karayel, Gökay Türkmen, Zafer Algöz, Şevval Sam, Derya Alabora, Gonca Vuslateri, Kartal Can Ermiş, Beril Kayar ve Sevgi Temel gibi isimler yer alıyor.

oogs.jpg

Ru dizisi, Disney için çekilmiş olup ücretli dijital platform 'Gain'de izleyiciyle buluşuyor. Dizinin çekimleri ise İzmir'in Urla ilçesinde gerçekleştirildi. Yönetmen koltuğunda Bahadır Karataş ve Burak Çaldır yer alırken, senaryo Taylan Yapıcı ve Yeşim Çıtak tarafından kaleme alındı.

uu.jpg

DİZİYE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ ARTTI

Dizinin tepki toplamasının ana nedeni, 18 yaşındaki genç bir adam ile 38 yaşındaki bir kadın arasındaki ilişkiyi romantize etmesi ve eleştirmenlerin bu durumu dini ve ahlaki değerlere zarar verici bulmaları. Sosyal medya kullanıcıları, bu tür dizilerin genç nesillere kötü örnek teşkil ettiğini ve ahlaki çöküşe yol açabileceğini belirtiyor.

yuu.jpg

İşte sosyal medya kullanıcılarından gelen o yorumlar:

"Dini ve ahlaki değerleri zedeleyen, arkamızdan gelen nesle kötü örnek olan dizilerin en kısa zamanda yayından kalkması ümidiyle."

"Ahlaksızlığı yaymak için böyle diziler yapıyorlar işte! Ru dizisi yasaklansın diye yayalım arkadaşlar. Evli ve 38 yaşında bir kadınla genç bir erkeğin aşk dizisi mi olur"

"Annesi yaşındaki hem de evli bir kadınla aşk değil kaçamak olur onun adı. Ahlaksız bir dizi ve Ru dizisi yasaklansın cidden"

İlgili Haberler