Murat Kurum'un atama kararı sonrası herkesin gözden kaçırdığı İmamoğlu detayı

Murat Kurum'un atama kararı sonrası herkesin gözden kaçırdığı İmamoğlu detayı

31 Mart yerel seçimlerinde İBB adayı olan ve Ekrem İmamoğlu'na karşı seçimi kaybeden Murat Kurum, yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı olarak atanmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Kurum'un İstanbul’daki birçok konuda söz sahibi olacağı bir makama getirilmesi, gazeteci Altan Sancar'ın ifadeleriyle, İmamoğlu'na yönelik bir misilleme olarak değerlendirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığına eski Bakan Murat Kurum getirildi. Bu atama, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilen ve seçimi kaybeden Kurum'un yeniden bakan olarak atanması, büyük yankı uyandırdı. Kurum, yerel seçimlerde oyların yüzde 39,59'unu almış, rakibi Ekrem İmamoğlu ise 1 milyonun üzerinde oy farkıyla seçimi kazanmıştı.

Kurum'un seçimlerden kısa bir süre sonra yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturması üzerine gazeteci Altan Sancar, bu atamanın İmamoğlu'na yönelik bir misilleme olduğunu öne sürdü. Sancar, Kurum'un İstanbul'daki birçok konuda yine söz sahibi olacağına dikkat çekerek, "Seçimi kaybettiği Ekrem İmamoğlu'na bir yerde nispet mi diyelim artık, misilleme diyebileceğimiz bir durumu da AK Parti gerçekleştirmiş oldu" dedi.

Sancar, Kurum ve İmamoğlu'nun 'kentsel dönüşüm' vaatleri üzerinden nasıl bir uyum içinde çalışacaklarının merak konusu olduğunu belirtti ve önümüzdeki haftaların en önemli tartışma konularından birinin bu olacağını ifade etti.

Sözcü TV'ye konuşan Sancar, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden alınmasının, Murat Kurum’u bu göreve getirmek amacıyla yapıldığını öne sürdü. Sancar, "Murat Kurum yeniden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğrudan beklentisiyle ve sermaye çevrelerinin isteğiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirildi" dedi.

Kurum’un İstanbul’da seçimi kaybetmesine rağmen, yeni görevinde İstanbul'da birçok konuda söz sahibi olacağını belirten Sancar, "Bu görevlendirme ile birlikte İstanbul'da geri görünüm ve öngörünüm gibi etkilenme alanları var. Bu ve birçok konuda İstanbul'daki kentsel dönüşüm konusunda yine söz sahibi makama getirilmiş oldu. Seçimi kaybettiği Ekrem İmamoğlu'na bir yerde nispet mi diyelim artık, misilleme diyebileceğimiz bir durumu da AK Parti gerçekleştirmiş oldu" diye konuştu.

Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kurum'un kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok konuda uyumlu çalışıp çalışmayacağının ya da İmamoğlu'nun çalışmalarına engeller çıkarıp çıkarmayacağının önümüzdeki haftaların en önemli tartışma konularından biri olacağını belirtti.