Naci Görür'den korkutan açıklama. Marmara depremi büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Naci Görür'den korkutan açıklama. Marmara depremi büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Marmara Denizi’nde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem vatandaşları korkuttu, uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Korkulacak bir şey yok" açıklamasını yaparken Prof. Dr. Naci Görür, "Çok endişe etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gece saatlerinde Marmara Denizi'nde bir deprem gerçekleşti. AFAD, depremin merkez üssünün Balıkesir açıkları olduğunu ve büyüklüğünün 4.1 olarak belirlendiğini duyurdu.

Deprem, başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Bu sarsıntı sonrası, olası Büyük İstanbul Depremi yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, 4.1 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalar yaptı.

18955667-728xauto.webp

"ENDİŞELENECEK BİR DURUM YOK"

A Haber canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Denizi'nde gerçekleşen bu deprem, Kuzey Anadolu Fayı'nda beklenen bir depremdir, dolayısıyla normaldir. Deprem, kırılma beklemediğimiz bir yerde gerçekleşmediği için fay üzerinde bir değişiklik yaratmıyor. Bu durum, Marmara'nın deprem üretebildiğini gösteriyor. Asıl kırılmanın Büyükçekmece'den Marmara Ereğlisi'ne kadar uzanan 120 km'lik alanda olması bekleniyor. Her deprem diğer depremleri tetikleyebilir. Ancak bu deprem, Marmara Denizi içinde olan ve birbirine bağlı olan depremlerden biridir. Endişelenecek bir durum yok."

Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

p.jpg

"ÇOK FAZLA KAYGI DUYMUYORUZ"

"Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem, Tekirdağ Fay Zonu'nda gerçekleşti. Bu zonun 1912 Şarköy depreminde kırıldığını düşünüyoruz. Burada zaman zaman büyüklüğü 4.0 civarında olan ve gaz çıkışlarına bağlı depremler olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle çok fazla kaygı duymuyoruz."