Naci Görür’den kritik uyarı! Büyük risk taşıyor diyerek 3 bölgeyi işaret etti

Naci Görür’den kritik uyarı! Büyük risk taşıyor diyerek 3 bölgeyi işaret etti

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 3 bölgede yaşayanlar için kritik uyarılarda bulundu.

Bingöl Karlıova ve Kıbrıs çevresindeki bölgeler için önemli bir uyarıda bulunan Naci Görür, bu bölgelerde yeni depremlerin meydana gelebileceğini belirtti ve ayrıca Ege ile Akdeniz’i kapsayan Helen Fay Zonu'nun da büyük bir sarsıntı üretebileceğini vurguladı.

muglanin-marmaris-ilcesinde-deprem-oldu-porf-dr-naci-gorur-uyardi-fay-uzun-suredir-hareketli-uj3x-cover.webp

BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

Prof. Görür, özellikle Bingöl Karlıova’dan başlayıp Erzincan’a kadar uzanan Yedisuyu Fayı'nın büyük bir deprem riski taşıdığını ifade etti. Bu fayın en son 1794 yılında hareketlendiğini ve yaklaşık 250 yılda bir büyük deprem ürettiğini belirtti. Görür, 6 Şubat’taki depremler sonrası bu fayın üzerindeki gerilimin arttığını düşündüklerini de ekledi.

1856’DAKİ GİBİ BÜYÜK BİR ŞİDDETLE GERÇEKLEŞECEK

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki Helen Fay Zonu’nun da her an büyük bir sarsıntı yapabileceği konusunda uyarıda bulunan Görür, Helen Fay Zonu’nun özellikle Kıbrıs çevresindeki tehlikelerine dikkat çekti. Bu bölgedeki depremlerin, tıpkı 1856’daki gibi büyük bir şiddetle gerçekleşebileceğini ve Kıbrıs'ı büyük ölçüde etkileyebileceğini söyledi.

naci-gorurrrr-jpg.webp

"ASIL YIKICI DEPREM"

Ayrıca, Marmara Bölgesi'nde büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Görür, en yıkıcı depremin kuzey kolda meydana gelebileceğini belirtti.