Nevşehir'de farklı lezzetler bir araya geldi

Nevşehir'de farklı lezzetler bir araya geldi

Nevşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Yöresel Lezzetler Festivali"nde Anadolu'nun nefis tatları, şehre taşındı. Festivalde, özellikle Erzurum'un eşsiz lezzeti olan Cağ Kebabı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Cağ Kebabı'nı hazırlayan Serkan Duru, "Nevşehir halkı, Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olan Erzurum'a ait Cağ kebabına büyük bir ilgi gösterdi. Bu tür festivallerimiz, önümüzdeki günlerde Niğde ve Aksaray'da da devam edecek. Burada, Cağ kebabımızın yanı sıra içli köfte, kağıt kebabı, yöresel dolma ve sarmalarımız da bulunuyor. Festivalde sunulan ürünler, piyasadaki fiyatlara göre daha uygun" dedi.

Ayrıca, Vedat Özdinar da yaptığı açıklamada, "Cağ kebabı, Erzurum yöresine ait ve herkes tarafından sevilen bir kebap türüdür. Cağ kebabı, bu bölgede eşine az rastlanan bir lezzettir. Nevşehir halkına bu muhteşem lezzeti tattırmak ve tanıtmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dört bir yanından farklı lezzetlerin buluştuğu, renkli görüntülere ve eşsiz tatlarla dolu bir atmosfere sahip olan festival, 2000 Evler Mahallesi Pazar Yeri'nde 14 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.