Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan bir başarı daha!

Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan bir başarı daha!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (AMEA) tarafından onursal üyeliğe kabul edildi.

Başkent Bakü'de gerçekleşen törene AMEA Başkanı İsa Habibbeyli, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycanlı bilim insanları ve akademisyenler katıldı. Onursal üyelik belgesini Prof. Dr. Aziz Sancar'a AMEA Başkanı İsa Habibbeyli takdim etti.

2222.jpg

Törende konuşan Aziz Sancar, Çin'in bilim dünyasındaki hızlı gelişimini örnek alarak, Türk dünyasının da benzer bir yol izlemesi gerektiğini vurguladı. Sancar, "Görüyorsunuz Çin niye şu anda dünyaya hakim oluyor. Çünkü bilim yapıyor. Bunlar temel bilim. Ay’a uydu göndermekle alakası yok, bunlar temel bilim ve temel bilimde şu an Çin, Amerika’yı ve bütün dünyayı geçmiş durumda. Onlardan ders almalıyız, onlar ne yapıyorsa araştırmalıyız veya aynı şekilde Türk dünyası olarak biz de öyle çalışmalıyız" dedi.

Aziz Sancar'ın Los Angeles'ta Kasiyerle Girdiği İddia Olunan Diyalog - Malumatfuruş

Türk dünyasının, sahip olduğu zenginlikleri kullanarak bilimde daha da ilerlemesi gerektiğini belirten Sancar, "Türk dünyası hem coğrafi bakımdan hem de doğal kaynaklar bakımından Çin kadar büyük ve Çin kadar zengindir. Eğer biz doğru yolu seçersek, eğer gereğini yaparsak, temel bilime yatırım yaparsak umarım 20 yıl sonra, belki burada 2-3 tane Türk makalesi görürsünüz" ifadelerini kullandı.