Öğrenciler güneşi gözlemleyip motor pervaneli maket uçak yaptı

Öğrenciler güneşi gözlemleyip motor pervaneli maket uçak yaptı

Elazığ'da başlatılan 'Bir Çocuk Gelsin Uçağa Dokunsun' projesi kırsalda eğitim gören öğrencilerin bilim ve teknolojiyle tanışmasını sağladı.

Proje kapsamında, 10 ilçe ve 20 köy okulunda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler teleskopla güneşi gözlemleyerek, motor pervaneli maket uçaklar ürettiler.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje, öğrencilere yenilik yapma, problem çözme, mühendislik ve analitik düşünme gibi beceriler kazandırmayı hedefledi. Gezin köyünde ve Maden ilçesinde düzenlenen etkinliklerde, öğrenciler robot atölyeleri, tasarım ve üretim atölyeleri ile bilimsel deneyler atölyelerinde deneyler yaparak keyifli vakit geçirdiler.

Projeden sorumlu olan Gençlik Hizmetleri Müdürü Serkan Sis, gelecek eğitim öğretim yılında daha fazla okulda benzer etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Etkinliğe katılan öğrenciler ise heyecanlarını ve öğrenme isteklerini dile getirerek, gelecekte farklı mesleklerle ilgilenme hayallerini paylaştılar.