Okullarda telefon ve sosyal medya yasaklanıyor

Okullarda telefon ve sosyal medya yasaklanıyor

Los Angeles, Kaliforniya'daki devlet okullarında, eğitim öğretim saatlerinde öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı yasaklanacak.

ABD basınındaki haberlere göre, Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu, öğrencilerin eğitim öğretim saatlerinde cep telefonu ve sosyal medya platformlarını kullanmalarını yasaklayan kararı onayladı.

Yeni yasa, 120 gün içinde bu yasağa ilişkin bir plan hazırlanacak ve Ocak 2025 itibarıyla uygulama başlatılacak. Los Angeles'taki bu karar, 429 binden fazla öğrenciyi etkileyecek olan ülkenin en büyük ikinci okul bölgesini kapsıyor.

thumbs-b-c-019230018595be87c37653b00818f8b9.jpg

'RUH SAĞLIĞINI KORUYACAĞIZ'

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Nick Melvoin, konuyla ilgili olarak, "Bu kararın öncü bir adım olacağını düşünüyorum ve bu sayede sınıfta dikkat dağınıklığını önleyeceğiz, öğrencilerimizin ruh sağlığını koruyacağız. Bu değişiklik, tüm şehir ve ülkeye olumlu etki yapacak" açıklamasında bulundu.

sosyal-medya-1977226.jpg

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ise eyalet genelinde okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanması yönündeki çabalara destek verdiğini belirterek, "Sosyal medyanın gençlerimizin ruh sağlığına zarar verdiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.