Otobüs şoförüne sopalı saldırı

Otobüs şoförüne sopalı saldırı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, trafikte araçlarının sıkıştırıldığını iddia eden baba ve oğul, belediye otobüs şoförü Süleyman Görgülü'ye (39) sopalı saldırıda bulundu. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Dün saat 20.30 civarında Mimar Sinan Mahallesi Alparslan Bulvarı'nda gerçekleşen olayda, Pursaklar-Kızılay seferini yapan 440 numaralı hattaki belediye otobüsünü süren Süleyman Görgülü, yolcu indirmek için yavaşladığında, içinde iki kişi bulunan bir otomobil tarafından önü kesilerek durduruldu. Ellerinde sopalarla inen iki kişi, otobüs şoförüne küfür ve hakaret ederek saldırdı.

'ÖZÜR DİLERİM KARDEŞİM'

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, saldırganlardan biri otobüsün yan camından içeriye doğru sarkarak Süleyman Görgülü'ye vurmayı sürdürdü, diğer saldırgan ise elindeki sopayla tehditler savurdu. Görgülü, "Tamam, özür dilerim kardeşim. Nerede sıkıştırdıysam bilmiyorum" diye seslendi. Olayın ardından polise giden Görgülü, saldırganları fotoğraflarından tanıyarak Osman D. ve oğlu Oğuzhan D. hakkında şikayetçi oldu.

'PROFESYONELİZ, EĞİTİM ALIYORUZ'

Olayla ilgili konuşan Süleyman Görgülü, "İster istemez büyük araçlar dönerken zorluk yaşanabiliyor. Ne olduğunu bile anlamadım, 'Sıkıştırdın' diye bağırdılar. Küfürler orada başladı. Biz profesyoneliz, eğitim alıyoruz. İşe girerken amirlerimiz gerekli bilgileri, talimatları ve eğitimleri veriyorlar. Şoför kabininden çıkmamamız, sakin olmamız gerektiğini söylüyorlar. Kim ne derse desin." dedi. EGO 4. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürü Fatih Doğan ise Görgülü'nü sakinliğini koruduğu için tebrik etti.

82635-1.jpg