Özgür Özel isyan etti: Bu ölüm fermanı

Özgür Özel isyan etti: Bu ölüm fermanı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bakanlığın açıkladığı hububat fiyatlarına isyan etti.

Özgür Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı 2024 hububat alım fiyatlarına sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi.

Özel, açıklamasında AKP ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilerin emeğini ve alın terini yok saydığını belirterek, “Bu, üreticinin ölüm fermanıdır. Açıklanan hububat fiyatı maliyetin bile altında kalmıştır” dedi.

ekran-goruntusu-2024-06-07-094128.png

EN AZ 15 TL OLMUŞTU

Buğdayın kilogram fiyatının en az 15 TL olarak güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Özel, mevcut fiyatın çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

Buğday fiyatı açıklandı, çiftçiye müjde çıkmadıMardin GZT

Hububat alım fiyatları, Tarım Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yazılı olarak açıklandı.

TMO, ekmeklik buğday için ton başına 9,250 TL, makarnalık buğday için 10,000 TL ve arpa için ton başına 7,250 TL fiyat belirledi. Ayrıca, hububatta destekleme primi buğday için ton başına 1,750 TL, arpa için ise 750 TL olarak duyuruldu.

BUĞDAY FİYATLARI NE KADAR 2022? Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 Buğday - Arpa alım fiyatları kaç TL oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Destekleme primi sonrası fiyatlar, ekmeklik buğdayda 11,000 TL, makarnalık buğdayda 11,750 TL ve arpada 8,000 TL'ye kadar çıkabilecek.

Buğday ve arpa alım fiyatları belirlendi - Ekonomi Haberleri

HAFTANIN 6 GÜNÜ ALIM YAPACAK

TMO, iş yerlerinde resmi tatil ve pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapacağını belirtirken, ürün bedeli ödemelerinin teslimattan sonra 45 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağını kaydetti. Üreticilerin lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; %2 stopaj, %2 SGK prim kesintisi muafiyeti, ton başına 25 TL nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteği ve ürün bedelinin %75’ine kadar sıfır faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkanları sunulacak.