Özgür Özel'den Cumhur İttifakı'na Sinan Ateş daveti

Özgür Özel'den Cumhur İttifakı'na Sinan Ateş daveti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'ye seslendi.

Ankara'nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022'de tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in davasının dördüncü duruşması bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşma salonunda Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e destek vermek amacıyla hazır bulundu.

aw239856-01.jpg

Duruşmaya ara verilmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Özel, duruşmada Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'in dinlendiğini belirtti.

Özel, "Saniye Ateş, oğlunu nasıl yetiştirdiğini anlattı ve oğlunu vuranların değil, vurdurtanların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi. 'Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı öldü ve ben zaten ölüyüm, bana bunu nasıl yaparsınız?' dedi. Gerçekten kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi. Siyasilerin isimlerini söyledi. Sinan Ateş'in öldürüleceğini kendisine söylediğini, kaleminin kırıldığını anlattı. Acılı bir annenin yalan atacak hali yok" dedi.

aw239856-04-1.jpg

Özel, "Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor" diyerek, "Ezberletilmiş ifadeler, ilk ifadelerini hatırlamayan ve suçu üstlenenlerin kimleri koruduğu ve bu siyasi cinayetin nasıl basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını görüyoruz. Duruşmayı izleyen herkes aynı çıkarımda bulunuyor. Sinan Ateş'in dava arkadaşları, cenazesinde isyan eden arkadaşları, gözyaşları içinde annesini dinliyorlar" diye konuştu.

Cumhur İttifakı ortaklarına seslenen Özel, "Bu cinayeti azmettiren ve suç örgütleriyle temas eden çürükleri ayırmazsanız, bu çürümüşlük hepinize sirayet eder. Partinizi ve iktidarınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey, o çürükleri ayırmak. Eğer yapmazsanız, Saniye ve Ayşe Ateş'in gözyaşlarında boğulacaksınız. Bu yükten kurtulun. Bu hem partinizin hem de ittifak ortağınızın vermesi gereken tarihi bir karardır" dedi.