Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye hesaplaşma yanıtı. Bahçeli 154 kişilik listeyi göstermişti

Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye hesaplaşma yanıtı. Bahçeli 154 kişilik listeyi göstermişti

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin, 154 kişilik listeyi göstererek "Mutlaka hesaplaşacağız" sözlerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli'nin, Sinan Ateş suikastı davası nedeniyle partisini hedef gösterdiğini öne sürdüğü hukukçu 154 isme yönelik "Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız" sözlerine değinen Özel, MHP liderine "Siz de vicdanınızla hesaplaşın" sözleri ile seslendi.

ozgur-ozel.png

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özel, Bahçeli’ye şu sözlerle yanıt verdi:

"VİCDANINIZLA HESAPLAŞIN"

"MHP'ye oy verenler, AK Parti'ye oy verenler, eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda markette, pazarda alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Cumhur İttifakı'na oy verin. Ama AKP göreve geldiğinden beri 5 çeyrek altın kaybetmişseniz, Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız, sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir.

Devlet beye bir şey söylemek isterim. O ikisi, bütün örgütün yaka silktiği o ikisi… O ikisinin partideki konumundan duyulan rahatsızlığın fakındayım. O ikisi 154 kişilik isim listesi yazmış. Sayın Bahçeli bir hesaplaşma olacaksa siz önce vicdanınızla hesaplaşın."

Öte yandan Özel, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeye karşı tepkisini devam ettirerek, belediyelerin sorumluluklarına dikkat çekti ve sorunun farklı boyutlara ulaşabileceği riskine vurgu yaptı.

aa-20240723-35208944-35208940-mhp-genel-baskani-devlet-bahceli.jpg

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, elindeki 154 kişilik dosyayı göstererek şu ifadeler yer verdi:

“Bazı çevreler MHP’ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir. MHP olarak basın mensupları olan değerli kardeşlerime bu gerçeği hatırlatmak istiyorum. Sizlerle çok zaman beraber oluyoruz.

Televizyonlarda ayrıldığımız şahsiyetler var. Onları kabul etmekte zorlanıyoruz. Ama yakın takip altındayız. Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda, nasıl, kimlerle konuştuklarının, MHP’ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikli olacaktır. Bizi hedef gösteriyorlar saçmalığından da korkaklığından da kendilerini kurtarsınlar. Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız”