Özgür Özel'den Şimşek ve Karatepe görüşmesine ilişkin açıklama

Özgür Özel'den Şimşek ve Karatepe görüşmesine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile gerçekleştirdiği toplantının ardından Şimşek ve Özel’den açıklamalar geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Şimşek’ten herhangi bir açıklama gelmemişi, Karatepe ise görüşmeye dair önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Şimşek bugün sosyal medyasından görüşmeye ilişkin açıklama yaparken CHP lideri Özgür Özel de önemli ifadelere yer verdi.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda Yalçın Karatepe'yi kabul ettiklerini hatırlatarak, dört saati aşan verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve karşılıklı olarak görüş ve önerileri detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Şimşek paylaşımında şu şekilde konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm. Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez.”

mehmet-simsek.png

ÖZELDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

kapak-135436.jpg

Özel, Karatepe ve Şimşek görüşmesine dair şu ifadelere yer verdi:

“SAYIN ŞİMŞEK’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

“Dün Sayın Yalçın Karatepe, gelecekteki Ekonomi Bakanlarımız’dan birisi, bu güya rasyonel ama hala zengine rasyonel vatandaşa irrasyonel politikaların uygulayıcısı Mehmet Şimşek ile görüştüler. Görüşmenin randevu öncesinde ve sırasındaki nezaket ve devlet adamlığına yakışır tutum için öncelikle Sayın Şimşek’e teşekkür ederiz. Siyaset öneri sunma işi. Doğru bildiğini anlatma işi. Düne kadar siz değil miydiniz? Bu CHP hep eleştiriyor çözüm önerisi söylemiyor diyen. CHP eleştiriyor ve nasıl çözülmesi gerektiğini söylüyor. Görüşme uzun sürdü, fevkalade karşılık nezaket içinde geçen doğru bir dilin kullanıldığı ama maalesef aynı dilin konuşulmadığı bir görüşmedir.

Biz görüşmede şunu söyledik. Bu krizin sebebi toplumun kırılgan kesimleri değil. Bu krizi emekliler emekçiler, çiftçiler, esnaf, işsizler yaratmadı. Bu krizi bütün dünya yönetebilirken yönetmeyen anlayış yarattı. Bu krizi yüksek enflasyon aldım deyip Ecevit’ten yüzde 29’la alıp enflasyonu yüzde 179’lara çıkaranlar yarattı. Kemer sıkalım diyorsun esnaf kemer sıkacak senin yandaşlar bir düğme daha bollaştıracak. Öyle yağma yok dedik. Gittik dedik ki 10 bin lira emekli maaşı olmaz en az asgari ücret kadar yapmalısınız.

“SEÇİMDEN SONRA DÜŞÜNÜRÜZ, BUGÜN OLMAZ DİYORLAR”

Emekliler 10 lirayla geçinemez dedik. Önce bir asgari ücret yapın biz gelince iki yıl sonra bir buçuk asgari ücret yapacağız dedik. Çünkü AKP geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti.

Geldiklerinde emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu şimdi 2.5 çeyrek altın alıyor. Her ay 5 çeyrek altın emeklinin cebine girmiyor. Asgari ücret 17 bin lira ve verdikleri günden bu yana yüzde 25 erimiş durumda. Bakır borudan enflasyon hesaplıyor, gıda ürünlerinden hesaplamıyorlar. Seçimden önce asgari ücrete 4 kez zam düşünebiliriz derken bugün zam olmayabilir diyorlar.

Sorduk bu konuda bir netlik yok. Emekli maaşını asgari ücret seviyesine çekmeden, asgari ücrete enflasyon oranında iyileştirme yapmadan olmaz. Kuru üzüme de fındığa da maliyetinin altında taban fiyatı verecekler. Bu rakamlar da güncellenmelidir. Esnaf borcunu kapatmak için kredi kartından çekiyor. Faizden alınan vergi düşürülmeli. Esnaf ve çiftçi kredi kartını işi için kullanmışsa faiz ödemesi bir kere olsun sıfırlanmalıdır.”