Partide 'Saadet' bozuldu! Karamollaoğlu'nun gizli planı ortaya çıktı

Partide 'Saadet' bozuldu! Karamollaoğlu'nun gizli planı ortaya çıktı

Saadet Partisi’nde kongre krizi sonrası görev değişiklikleri başladı. Tanıtım, Medya ve İletişim Başkanı Yusuf Sunar görevden alındı ve yerine GİK Üyesi Arslan Ateş getirildi. Bu değişikliğin, Karamollaoğlu'nun teşkilatların huzurunu sağlamak amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından 3. Olağan Kongre'nin 30 Haziran’da Ankara’da yapılması planlanıyordu. Ancak Odatv’nin 'Olağanüstü kongrenin perde arkasını öğrendi. Saadet’te aday krizi' başlıklı haberinin ardından kongre iptal edildi.

Kongrede genel başkanlık için Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın son Teşkilat Başkanı ve Parti Sözcüsü olan İstanbul Milletvekili Birol Aydın ile Saadet Partisi Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan yarışacaktı. Birol Aydın’ın, Karamollaoğlu’nun açıklamasından önce adaylığını duyurması ve bunu parti sosyal medya hesabından yapması parti teşkilatlarında tartışmalara yol açtı.

İlk görev değişikliği, kriz sonrası gerçekleşti. Birol Aydın’ın adaylık açıklamasına onay veren Tanıtım, Medya ve İletişim Başkanı Yusuf Sunar görevden alındı ve yerine Arslan Ateş getirildi. Saadet Partisi, bu değişikliği hızlı bir şekilde duyurdu.

sadt.jpg

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun teşkilatlardaki huzursuzluğu azaltmak ve parti içi tartışmaları sonlandırmak amacıyla bu değişikliği yaptığı belirtiliyor.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Ayrıca, Birol Aydın’ın Karamollaoğlu’nun açıklamasından önce adaylığını duyurması parti genel merkezinde "darbe girişimi" eleştirilerine neden olmuştu. Parti Genel İdare Kurulu üyelerinden Ahmet Maruf, Aydın’a tepki göstererek, "Kurumun resmi hesabından, genel başkanın bilgisi ve onayı olmadan paylaşım yaparak korsan adaylık açıklamak genel başkanın, yüksek istişare kurulunun iradesine karşı açık bir darbe girişimidir" demişti.

ARSLAN ATEŞ KİMDİR?

Arslan Ateş 1969 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1995-2000 yılları arasında öğretmenlik ve Eğitim-Bir Sendikasında bölge başkanlığı yaptı. Daha sonra özel öğretim sektöründe öğretmen olarak çalıştı. Bunun yanında ulusal medyada TV programları hazırladı. Öte yandan Saadet Partisi GİK Üyesi olan Ateş, farklı sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik, yöneticilik, danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER)'in genel başkanlığını da yapan Arslan Ateş, aynı zamanda Gürcistan Dostluk ve Dayanışma Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri arasındadır.

YUSUF SUNAR KİMDİR?

1985'te Batman'da doğdu. Ortaokul ve liseyi Antalya'da bitirdikter sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamladı. 2007'den itibaren özel televizyonlar ve TRT belgesel ve programlar yaptı. İngilizce ve Kürtçe biliyor. Saadet Partisi’nde Tanıtım, Medya ve İletişim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.