Piyanist İlyun Bürkev Philadelphia Müzik Festivali'nde iki ödül kazandı

Piyanist İlyun Bürkev Philadelphia Müzik Festivali'nde iki ödül kazandı

Piyanist İlyun Bürkev, ABD'nin Philadelphia şehrinde gerçekleştirilen Philadelphia Müzik Festivali'nde (PIMF) iki önemli ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Müzik eğitimine 4 yaşında başlayan Bürkev, Salzburg Mozarteum Üniversitesi'nde eğitimini sürdürüyor ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok ödül elde etti. Festivalde, yaş grubunda birincilik ödülü ve tüm kategorilerde Grand Prize ödülünü kazandı.

13-26 Temmuz tarihleri arasında 8-19 yaş grubundan 57 müzisyenin yarıştığı festivalde, 14-15 yaş grubunda finale kalan tek piyanist olarak, final gecesinde Edvard Grieg'in A minör Piyano Konçertosu, Op.16 eserini seslendirdi ve ödüllendirildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (IKSV) 52. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserinde şef Cem Mansur yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile sahneye çıkan Bürkev, piyano ile ilişkisini şu şekilde ifade etmişti:

"Piyano, duygularımı, düşüncelerimi ve ruh halimi en içten şekilde ifade edebildiğim bir araçtır. Piyano çalmak sadece bir teknik beceri değil, aynı zamanda kendimi ifade etme biçimimdir. Her performans, kendimi dünyayla paylaşma fırsatı sunar. Piyanomla kurduğum bu özel bağ, müziğin gücüyle karakterimi harmanlayarak, sahnede ve dinleyicilerin kalplerinde yankılanan bir hikaye oluşturuyor."

Devlet sanatçısı Gülsin Onay tarafından "veliahtım" olarak nitelendirilen İlyun Bürkev, 15 Ağustos'ta 21. Gümüşlük Festivali'nde genç keman sanatçısı Elvin Hoxha ile Antik Taş Ocağı'nda bir konser verecek. Ayrıca, ekim ayında İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak ve şef İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği Pera Filarmoni Orkestrası eşliğinde Saint-Seans'ın 2 Nolu Piyano Konçertosu'nu seslendirecek.