Polat davasında flaş gelişme! Hakim çekilmek istedi mahkeme kararını verdi

Polat davasında flaş gelişme! Hakim çekilmek istedi mahkeme kararını verdi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın azmettirici olarak yargılandığı silahlı saldırı davası, beklenmedik bir dönemece girdi. Davanın hakimi, tarafsızlığından şüphe duyduğunu belirterek davadan çekilmek istedi. Mahkeme, hakimin istifa talebini reddetti...

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, kara para aklama suçlamasıyla 7 aydır cezaevinde tutuklu. Polat'ın diğer yargılandığı davalar arasında, şarkıcı Banu Parlak'ın işyerine düzenlenen silahlı saldırı olayı da bulunuyor.

Duruşmada hakim, saldırı dosyasını çete lideri Barış Boyun'un davasıyla birleştirme kararı almıştı. İstinaf Mahkemesi, bu kararı bozdu ve hakimin davaya devam etmesini istedi.

pp0.jpg

AVUKATLA TARTIŞMA

Hakim Recep Baş, mahkemeye bir dilekçe verdi. Baş, dilekçesinde çekilmek isteğini belirtti ve Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ile yaşadığı anlaşmazlığı detaylandırdı. Hakim ile Kaya arasında adliye koridorunda bir tartışma yaşandı. Kaya, hakimle odasında görüşmek istediğini belirtti.

640xauto-004.webp

"HİÇBİR DOSYAYI ODAMDA GÖRÜŞMEM"

Hakim bu talebi reddetti. Baş, dilekçesinde "Hiçbir şekilde avukatlarla, hiçbir dosyayı odamda görüşmem, odama kabul etmem" ifadelerine yer verdi.

gpzxlzgxsaayda2-32is.webp

‘TARAFSIZLIĞIMDAN ŞÜPHE VAR DAVADAN ÇEKİLİYORUM'

Baş, tartışmadan 2 gün sonra Küçükçekmece 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe daha verdi. Dilekçesinde "Tarafsızlığımdan şüphe var. Bu aşamadan sonra ne karar verirsem vereyim, tarafların bir şekilde memnun olmayacakları, kararda tarafsızlığıma şüphe olarak bakacakları, hatta tarafsızlığı kabul etmeyecekleri, şahsımın ve Yargı'nın tarafsızlığından şüpheye düşülmesinin olumsuz intibalar bırakacağı değerlendirilmiş olup davadan çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

HAKİMİN İSTEĞİ REDDEDİLDİ

Ekol TV'den Dilek Yaman'ın haberine göre; Recep Baş, davadan çekilmek için dilekçe verdi ancak mahkeme, hakimin bu isteğini reddetti.

İlgili Haberler